Delegacioni i Bashkimit Evropian ne Shqiperi

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 241

Delegacioni i Bashkimit Evropian dhe Ambasadat e Shteteve Anëtare në Tiranë u bëjnë thirrje të gjitha palëve të tregojnë përmbajtje të menjëhershme. E drejta e qytetarëve për t’u shprehur përmes protestës paqësore është një vlerë thelbësore e një demokracie moderne evropiane. Megjithatë, dëmtimi i pronës publike dhe përdorimi i dhunës nuk janë të pranueshme. Ne u bëjmë thirrje të gjitha palëve të bëjnë çmos për të shmangur dhunën dhe çrregullimin e mëtejshëm.

Languages:

I nderuar, Ministër Lleshaj,

Prefekt Gabrielli,

Gjeneral Toschi, Gjeneral Spina,

Kolegë,

Në qershor të vitit 2018, Këshilli i Bashkimit Evropian vendosi të nisë rrugën drejt hapjes së negociatave të anëtarësimit për Shqipërinë në qershor 2019. Shtetet anëtare theksuan nevojën kritike për të dhënë rezultate të mëtejshme konkrete në luftën kundër krimit të organizuar dhe në veçanti kundër kultivimit dhe trafikimit të kanabisit.

Languages:

Bashkimi Evropian prezantoi sot programin e tij të ri mbi mbështetjen për sigurinë ushqimore në Shqipëri - një mbështetje katërvjeçare për vendin kandidat për të forcuar standardet e tij të sigurisë ushqimore, veterinarisë dhe shëndetit të bimëve.

Languages:

Jam shumë i lumtur të njoftoj sot prezantimin e projektit "Mbështetje për sigurinë ushqimore, standardet veterinare dhe fitosanitare", financuar nga Instrumenti i BE-së për Asistencë Para-Anëtarësimit (IPA), me një shumë prej 5 milion Eurosh.

Projekti do të zbatohet për një periudhë 4-vjeçare nga një grup organesh publike nga Shtetet Anëtare i udhëhequr nga Autoriteti i Sigurisë Ushqimore i Irlandës dhe duke përfshirë Autoritetin e Sigurisë së Ushqimit të Finlandës.

Languages:

Të dashur anëtarë të gjyqësorit dhe prokurorisë shqiptare, të dashur kryetarë, të dashur miq,

Jam shumë i lumtur që jam sot me ju, mes gjyqtarësh dhe prokurorësh, për të shkëmbyer përvojën në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Languages:

E dashur Ministre Gjonaj, Drejtor Sadushi, Shkëlqesi,

Reforma e drejtësisë është dhe do të mbetet një prioritet kyç për anëtarësimin e Shqipërisë në BE. Nevoja për të konsoliduar progresin në këtë fushë u theksua nga Shtetet Anëtare në konkluzionet e Këshillit të qershorit të kaluar. Që atëherë, janë arritur hapa të konsiderueshëm, veçanërisht me ngritjen e Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

Languages:

E dashur Ministre Gjonaj,

Shkëlqesi,

Të dashur miq,

Faleminderit që na dhatë mundësinë të diskutojmë se sa të rëndësishëm janë Këshilli i Lartë Gjyqësor dhe Këshilli i Lartë i Prokurorisë për suksesin e reformës së drejtësisë në Shqipëri. Hapat vendimtarë të muajve të fundit, duke përfshirë themelimin e dy Këshillave, kanë treguar se reforma po jep rezultate dhe është e pakthyeshme. Jam i gëzuar që kemi ecur përpara, nga nevoja për ta mbrojtur reformën në diskutime mbi zbatimin e saj aktual dhe në veçanti, mbi faktin se si mund ta mbështesë atë BE-ja.

Languages:

I dashur Ambasador i Rumanisë,

Shkëlqesi,

Të dashur miq,

Gjatë 6 muajve të ardhshëm Presidenca e parë rumune e Këshillit do të drejtojë Bashkimin Evropian në udhëtimin e tij gjithnjë përpara. Si President i Rumanisë, z. Klaus Iohannis, me të drejtë tha se kjo Presidencë do t’i japë formë të ardhmes së Bashkimit Evropian.

Languages:

Komisioneri i BE-së për Politikat Evropiane të Fqinjësisë dhe Negociatat e Zgjerimit Johannes Hahn u takua sot në Tiranë me kryeministrin shqiptar Edi Rama për të diskutuar përparimin në reformat që lidhen me integrimin në BE dhe zhvillimet e fundit politike në rajon.

Komisioneri nënvizoi se është e rëndësishme të vijohet me impulsin e mirë të vitit të kaluar për të dhënë rezultate të prekshme në programin e reformave, çka është vendimtare duke pasur parasysh vendimin e ardhshëm të Këshillit të BE-së lidhur me hapjen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë në qershor 2019.

Languages:

Fondacioni Terre des hommes, Misioni në Shqipëri dhe Qëndra Kombëtare Burimore e Trajnimit dhe Asistencës Teknike (ANTTARC) po zbatojnë projektin “Fuqizimi i Shoqërisë Civile për Parandalimin dhe Mbrojtjen e Fëmijëve nga Abuzimi dhe Dhuna në Shqipëri”, të financuar nga Bashkimi Evropian.

Objektivat kryesore të këtij projekti të mbështetur nga fondet e BE-së nën Instrumentin për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut, janë:

Languages:

Pages