Delegacioni i Bashkimit Evropian ne Shqiperi

Shtypi dhe media

Languages: English Më 24 prill u zhvillua në Bruksel takimi i Nënkomitetit të 11-të mbi Drejtësinë, Lirinë dhe Sigurinë mes BE-së dhe Shqipërisë. Përfaqësuesit nga Komisioni Evropian dhe autoritetet shqiptare diskutuan zhvillimet më të fundit në fushën e shtetit ligjor dhe të drejtave themelore.
Languages: English Publikim vendor për thirrje për propozime Programi i Bashkëpunimit Ndërkufitar Mali i Zi – Shqipëri 2014-2020 EuropeAid/162-527/ID/ACT/ME Ministria e Financave e Malit të Zi, Drejtoria për Financimin dhe Kontraktimin e Fondeve të Asistencës së BE-së, kërkon propozime për
Languages: English Edicioni i 7-të i Forumit të Ballkanit Perëndimor për Shoqërinë Civile, i cili u zhvillua në Tiranë, më 16 dhe 17 prill, përfundoi me një thirrje që Komisioni i ardhshëm ta mbajë politikën e zgjerimit në Ballkanin Perëndimor si një nga prioritetet e tij në interes si të rajonit
Nga Genoveva Ruiz Calavera Drejtoreshë për Ballkanin Perëndimor në Komisionin Evropian dhe Shefe e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM).
On 14 November, the European Union and Albania held in Brussels the tenth meeting of the Stabilisation and Association Council where High Representative Federica Mogherini commended Albania on the achievements of the past year, particularly in the area of the justice reform and the fight against
Shkolla Evropiane hap dyert sërish, nga data 22 deri më 26 tetor, për studiuesit e rinj, përfaqësuesit e administratës publike, OShC-ve, medias, biznesit dhe grupeve të tjera të interesit në Shqipëri. Kursi 5 ditor, synon të identifikojë dhe angazhojë aktorë të spikatur të të gjitha fushave, duke
Si ti kuptojmë saktë etiketat “Përdoret brenda datës…” dhe “Përdoret deri më…”?
Keqinterpretimi i datës së shënuar si "Përdoret brenda datës” dhe “Përdoret deri më” tek ushqimet, mund të kontribuojë për mbetje të panevojshme ushqimore në shtëpitë tona. Si t’i lexoni datat identifikuese në grupe të ndryshme ushqimore në mënyrë që të parandaloni shpërdorimin e ushqimit, të
Çfarë mund të bëjmë për të kufizuar shpërdorimin e ushqimit?
#Shpërdorimi i ushqimit është më shumë se një çështje etike dhe ekonomike. Ai gjithashtu shteron burimet e kufizuara #natyrore të #mjedisit tonë. Shikoni videon për të mësuar se si ju si #konsumator, mund të luani një rol në parandalimin dhe reduktimin e #mbeturinave #ushqimore, kursimin e parave

Olsi Gjeta's Goat Farm

Video Description: 
Nga një biznes i thjeshtë dhe artizanal, fermeri Olsi Gjeta ka krijuar tashmë një kompani vërtet fitimprurëse përmes grantit #IPARDLike, që ka përfituar për fermën e tij të dhive. ************ From doing business in a very basic and artisan way, the farmer Olsi Gjeta has established now a real profitable company through the #IPARDLike grant he has received for goat farming.
Olsi Gjeta's Goat Farm- IPARD Like Grant
From doing business in a very basic and artisan way, the Albanian farmer Olsi Gjeta has established now a real profitable company through the #IPARDLike grant he has received for goat farming. Videos:  Olsi Gjeta's Goat Farm Video Description:  Nga një biznes i thjeshtë dhe artizanal, fermeri
Languages: English Komisioni Evropian – Skedë informative   Çfarë po paraqet Komisioni sot? Komisioni po raporton sot mbi funksionimin e regjimit pa viza me vendet e Ballkanit Perëndimor: Shqipërinë, Bosnje dhe Hercegovinën, ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë, Malin e Zi dhe Serbinë, si dhe me
eu_vs_disinformation_factsheet_sq.pdf eu_vs_disinformation_factsheet_sq.pdf press Category:  Factsheets Regions:  Europe and Central Asia Western Balkans Albania Editorial Sections:  Europe and Central Asia Western Balkans Albania Unique ID:  181211_35 Press Location:  Bruksel
Languages: English /file/ipardfactsheet1png_enipard_factsheet_1.png   /file/ipardfactsheet2png_enipard_factsheet_2.png press Category:  Factsheets Regions: Europe and Central Asia Western Balkans Albania Editorial Sections: Albania Unique ID:  181026_12 Press Location:  Tiranë, Shqipëri
Languages: English Editorial Sections: Albania Europe and Central Asia Western Balkans Marrëveshje Pune ndërmjet EMCDDA MB- MSHMS
Kjo broshurë paraqet në mënyrë të përmbledhur gjithë informacionin mbi ndihmën financiare që Bashkimi Evropian (BE) vendos në dispozicion të autoriteteve vendore dhe rajonale (AVR) të vendeve kandidate dhe kandidate potenciale (si Shqipëria, Bosnje dhe Hercegovina [BiH], ish-Republika Jugosllave e
Editorial Sections:  Albania Programi i Javës Evropiane 2018