Nyheter - Den europeiske unions delegasjon til Norge

24/04/15 - HarbourEx 2015

Den sivile beredskapsøvelsen HarbourEx15 finner sted i Sydhavna-området i Oslo 28.-29. april. Øvelsen, som er en av de største sivile øvelsene som er gjennomført i Norge, er en del av EUs øvingsprogram for sivil beredskap. Et viktig mål ved øvelsen er å trene på samarbeid mellom ulike europeiske ressurser som vil bli tilkalt gjennom EUs samordningsmekanisme for sivil beredskap og krisehåndtering.

15/04/15 - Helen Campbell besøkte Trondheim

Ambassadør ved EU-delegasjonen, Helen Campbell, besøkte Trondheim blant annet for å delta på et frokostmøte med studentene på NTNU.

15/04/15 - EUs samarbeid om krisehåndtering

EUs samordningsmekanisme for sivil beredskap og krisehåndtering ble opprettet i 2001. I dag samarbeider 31 land om å yte bistand i nødssituasjoner.

 • 06/03/15 - Kommisjonen fortsetter å fremme likestilling

  I anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars, bekrefter Kommisjonen igjen sin vilje til å takle utfordringene knyttet til likestilling i EU.

 • 26/02/15 - Trygg, konkurransedyktig og bærekraftig energi for Europa

  Kommisjonen har nå presentert sin strategi for å oppnå en sterk energiunion med en fremtidsrettet klimapolitikk. Energiunionen er en av hovedprioriteringene til Juncker-kommisjonen.

 • 18/02/15 - Besøk til Porsgrunn kommune

  Ambassadør ved EU-delegasjonen, Helen Campbell, besøkte Porsgrunn kommune og Herøya industripark.

 • 13/02/15 - EUs regjeringssjefer diskuterte Ukraina, terror og euro

  EUs regjeringssjefer møttes torsdag 12. februar til et uformelt toppmøte, under ledelse av Det europeiske råds president Donald Tusk. Tema for møtet var de tre største utfordringene Europa nå står overfor; gjenopprette fred i Ukraina, bekjempe terrorisme og forbedre den europeiske monetære union, med situasjonen i Hellas etter onsdagens eurogruppe-møte som bakteppe.

 • 05/02/15 - EU-støtte til norsk forskning på brystkreft

  Kommisjonen kunngjorde i dag 59 stipender til forskere i 15 land innenfor Det europeiske forskningsområdet. For første gang har en av vinnerne av stipend innenfor "Proof of concept"-programmet base i Norge. Professor Eiliv Lund fra Universitetet i Tromsø vil motta et stipend fra ERC for å utvikle en billig og enkel blodprøve som skal brukes til å diagnostisere brystkreft. 

 • 21/01/15 - Russland og kampen mot terror hovedtema under Rådet for utenrikssaker

  EUs utenriksministere møttes denne uken for første gang i 2015 i Rådet for utenrikssaker. Møtet var dominert av diskusjoner om bekjemping av terror i kjølvannet av angrepene i Paris og Boko Harams nylige ugjerninger i Nigeria, samt EUs forhold til Russland.

 • 21/01/15 - Rådspresident Tusk møtte statsminister Solberg i Brussel

  President for Det europeiske råd Donald Tusk møtte statsminister Erna Solberg i Brussel 21. januar. Senere samme dag hadde Solberg også møte med president for Kommisjonen Jean-Claude Juncker, og president for Europaparlamentet Martin Schulz. På møtene ble blant annet Norges forhold til EU, energi og klima, samt forholdet til Russland og Ukraina diskutert.

 • 14/01/15 - Fremtidens utdanning

  Seminar om Erasmus+ i Kristiansand: Det var godt oppmøte på seminaret om fremtidens utdanning og internasjonalisering i Kristiansand tirsdag 13. januar. På seminaret fikk deltakerne lære om prosjektmulighetene i EUs utdanningsprogram Erasmus+, og sammenhengen mellom internasjonalisering, innovasjon i utdanningen og yrkesnær læring.

 • 05/01/15 - Litauen har innført euro

  Litauen innførte som 19. land i rekken euroen 1. januar 2015. Det er nå omtrent 337 millioner europeere som benytter denne valutaen. Den gamle enheten, litas, vil nå fases ut i løpet av kort tid.