Delegasjonen i Norge

European Year for Development
 

Nyheter

21/01/2015 - Rådspresident Tusk møtte statsminister Solberg i Brussel

President for Det europeiske råd Donald Tusk møtte statsminister Erna Solberg i Brussel 21. januar. Senere samme dag hadde Solberg også møte med president for Kommisjonen Jean-Claude Juncker, og president for Europaparlamentet Martin Schulz. På møtene ble blant annet Norges forhold til EU, energi og klima, samt forholdet til Russland og Ukraina diskutert.

21/01/2015 - Russland og kampen mot terror hovedtema under Rådet for utenrikssaker

EUs utenriksministere møttes denne uken for første gang i 2015 i Rådet for utenrikssaker. Møtet var dominert av diskusjoner om bekjemping av terror i kjølvannet av angrepene i Paris og Boko Harams nylige ugjerninger i Nigeria, samt EUs forhold til Russland.

Fremtidens utdanning

14/01/2015 - Fremtidens utdanning

Seminar om Erasmus+ i Kristiansand: Det var godt oppmøte på seminaret om fremtidens utdanning og internasjonalisering i Kristiansand tirsdag 13. januar. På seminaret fikk deltakerne lære om prosjektmulighetene i EUs utdanningsprogram Erasmus+, og sammenhengen mellom internasjonalisering, innovasjon i utdanningen og yrkesnær læring.

Alle nyheter
 
 

Tema

Nye regler for skattlegging fra 2015

Nye regler for skattlegging fra 2015

Den 1. januar 2015 trer nye regler for beskatning av telekommunikasjonstjenester, kringkastingstjenester og elektroniske tjenester i kraft.

Alt du trenger å vite om Erasmus+

Alt du trenger å vite om Erasmus+

Erasmus+ er EUs nye program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett for perioden 2014-2020. Norge deltar i alle deler av Erasmus+, noe som innebærer nye muligheter for norske barnehager, skoler, fag- og yrkesopplæringsinstitusjoner, aktører innen voksenopplæring, idrettslag og ungdomsorganisasjoner.

EU og Arktis

EU og Arktis

EU er uløselig forbundet med den arktiske regionen gjennom en unik kombinasjon av historie, geografi, økonomi og vitenskapelig vinning. Tre medlemsland – Danmark (Grønland), Finland og Sverige – har territorier i Arktis. To andre arktiske stater – Island og Norge – er medlem av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Canada, Russland og USA er EUs strategiske partnere.

Mer...