Interesse for å finne frem i EU-jungelen (21/03/2013)

EU-delegasjonen har holdt to vellykkede seminarer om hvordan finne frem i jungelen av institusjoner, rettsakter og annen informasjon.

I mars holdt EU-delegasjonen to seminarer med tittelen: "Hvordan finne frem i EU-jungelen?". Seminarene ble holdt av to av delegasjonens rådgivere, Tonje Soler Johansen og Harald Eikenæs Vengen. Det ble gitt en innføring i EUs oppbygning, nyheter og pressetjenester, saksgang for EU-lovgivning og nyttige nettsider.

- Vi opplever at mange som arbeider opp mot EU ønsker bedre oversikt i jungelen av institusjoner, rettsakter og annen informasjon. Med seminaret ønsker vi å gi deltakerne noen tips til hvordan man kan finne den informasjon man søker om EU, enten man leter etter siste nytt, informasjon om et spesielt tema, lover og lovforslag eller lurer på hvem man kan kontakte, sier Vengen.

Seminarkonseptet startet for flere år siden som et seminar rettet mot journalister, men det er senere åpnet for at hvem som helst med interesse kan melde seg på. På årets to seminarer har vi blant annet hatt deltakere fra statlige departementer og direktorater, advokatfirmaer, frivillige organisasjoner og utdanningsinstitusjoner.

Ønsker du informasjon om EU-delegasjonens fremtidige seminarer? Meld deg på invitasjonslisten her.