Solid artistrekke på årets Nobelkonsert (29/11/2012)

11. desember er det klart for Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum til ære for årets fredsprisvinner. I rekken av internasjonale artister som bidrar for å hedre EU finner man en blanding av store artistnavn fra både innenfor og utenfor Europa.

Foto: Jem MitchellI rekken av artistnavn finnes den internasjonale superstjernen Ne-Yo, som har solgt mer enn ti millioner album og har vunnet tre Grammy-priser og det australske popikonet Kylie Minogue som har hatt låter på hitlistene i 25 år.

I tillegg kommer Jennifer Hudson, som ble oppdaget i den amerikanske musikkonkurransen "Idol" og som senere vant en Oscar for sin birolle i filmen "Dreamgirls".

Il Volo er tre unge italienske pop-opera-tenorer med stor suksess på hitlistene og TV-opptredener i Europa, USA og Latin-Amerika og Asia. I tillegg kommer Fanfare Ciocarlia som er et ellevemanns messingorkester fra byen Zece Prajini i  Romania med fans over hele verden. Den portugiske trioen OqueStrada som hevder å ha endret musikktradisjoner i sitt hjemland med sin "tasca beat",en blanding av livsglede og nostalgi.

Det kommer også artister fra Skandinavia i form av Karpe Diem, Susanne Sundfør og Laleh.

Det hele skal ledes av vertene Sarah Jessica Parker og Gerard Butler. Hele konserten sendes i sin helhet på NRK,  og konserten når ut til et publikum på over 350 millioner internasjonalt. Her kan du kjøpe billetter.