Sarah Jessica Parker og Gerard Butler leder årets fredspriskonsert (19/11/2012)

11. desember er det duket for fredspriskonsert i Oslo Spektrum til ære for EU som er vinner av Nobels fredsspris 2012. Fredag ble det gjort kjent at Sarah Jessica Parker og Gerard Butler vil være verter for årets konsert.

Foto: Chris Jackson/ Getty ImagesBegge er dypt beæret over å ha blitt spurt om å bidra til årets fredspriskonsert.

- Det er et stort privilegium å være en del av Nobels Fredspriskonsert, og jeg er beæret over å dele scene med så mange flotte artister, sier Sarah Jessica Parker.  Den forløpige artistlisten i år utgjør blant annet Seal, Jennifer Hudson, Susanne Sundfør og Karpe Diem. Flere artistnavn blir offentliggjort de nærmeste dagene.Foto: Jem Mitchell
 
Sarah Jessica Parker er mest kjent fra tv-serien "Sex and the City". I dag er hun engasjert som UNICEF-ambassadør og arbeider aktivt med kunst i en ekspertgruppe for USAs president Barack Obama. 

Skotske Gerard Butler er ikke mindre stolt over å ha blitt spurt om å lede konserten. Han er kjent for sine roller i storfilmene "300" og "Phantom of the Opera", og sitter for tiden i komiteen for organisasjonen "Artister for fred og rettferdighet".

Nobels Fredspriskonsert har gjennom årene presentert musikk med en rekke verdenskjente artister som Paul McCartney, Rihanna, Sting, Santana, Alicia Keys, Willie Nelson, Andrea Bocelli, Bon Jovi og A-ha.

Fredspriskonserten arrangeres for 18. år på rad og kringkastes internasjonalt i over 120 land, og kan potensielt nå ut til over 350 millioner mennesker.