EU-delegasjonens journalistpris 2012 (14/02/2012)

EUs delegasjon til Norge vil for første gang i 2012 dele ut en journalistpris til unge, talentfulle journalister. Prisen deles ut for å skape oppmerksomhet om og fokus på Europa og europeisk samarbeid, og vil gå til en journalist som har skrevet en artikkel som fremmer europeisk samarbeid og forståelse.

*** VINNER I 2012 ER KÅRET - NY KONKURRANSE LANSERES SNART ***

Om prisen

Prisen ble opprettet for å anerkjenne unge, talentfulle journalister i Norge. Prisen søker å skape engasjement og interesse for EU og europeisk samarbeid hos unge, norske journalister.

Artiklene vil vurderes av en uavhengig jury bestående av en representant fra EUs delegasjon til Norge, en ekspert i europeiske forhold (akademiker) og to profesjonelle journalister. Artiklene vil bli vurdert ut fra innhold samt journalist-faglige kriterier (språk osv.). Vinneren vil få et reisegavekort på NOK 20 000 som kan brukes på en reise i Europa.

Kriterier

  1. Artikkelen må være en skriftlig artikkel (ikke tv/radio) på mellom 300 og 3000 ord.
  2. Opprinnelig skrevet på norsk (ikke oversatt fra annet språk).
  3. Publisert enten i en trykt eller nettbasert norsk avis eller tidskrift (blogg, private hjemmesider og hjemmesider til organisasjon/bedrift gjelder ikke), eller så kan artikkelen ha blitt skrevet og levert inn som en oppgave, eller del av en oppgave, for en skole/høyskole/universitet.
  4. Publisert/levert inn i perioden 10.04 2011 - 13.04 2012
  5. Skrevet av en person (student, journalist eller freelancer) mellom 18 og 35 år.
  6. Handle om europeisk samarbeid og forståelse.
  7. Maks tre artikler kan sendes inn per person (hvis en artikkel er skrevet av mer enn en person, kan man ikke sende inn flere artikler enn at hver person sitt navn kun står som forfatter/medforfatter tre ganger).
  8. Artikkelen må være mottatt av Delegasjonen innen 13.04 2012.

Artikler som ikke oppfyller kriteriene, vil ikke bli vurdert.

Hvordan delta

Artikler kan sendes til EUs Delegasjon til Norge: bidrag@eudelegasjonen.no eller:
Den europeiske unions delegasjon til Norge 
Postboks 1643 Vika
0119 Oslo

innen 13.04.2012.

Artiklene må merkes med navn, kontaktinformasjon (e-post og telefon), samt hvor og når artikkelen først var publisert/levert inn, hvis dette ikke fremgår av artikkelen selv (det beste er en pdf av artikkelen slik at vi ser hvor og når den stod).

For spørsmål, send en e-post til bidrag@eudelegasjonen.no eller kontakt presserådgiver Tonje Soler Johansen, tlf: 23 11 51 76/958 37 945.

Betingelser

Gavekortet må brukes innen utgangen av 2012. Vinneren må skrive en liten artikkel/rapport fra turen. Delegasjonen forbeholder seg retten til å publisere navnet til vinneren og vinnerartikkelen på Delegasjonens nettsider, i Delegasjonens nyhetsbrev og benytte navn og artikkel til promoterting av prisen og/eller Delegasjonen og Delegasjonens arbeid.