Nyheter - Den europeiske unions delegasjon til Norge

24/05/16 - Ambassade-VM i Oslo

Lørdag 21. mai arrangerte Den sør-afrikanske ambassaden i Oslo ambassade-VM i fotball på Ferd stadion på Bygdøy. EUs delegasjon til Norge stilte som et av 15 lag til turneringen og kom til semifinalen før det ble tap mot et godt spansk lag.

27/04/16 - Studiebesøk fra Europakommisjonen

18. til 20. april hadde vi gleden av å ta imot 20 tjenestemenn fra Europakommisjonen på studiebesøk til Oslo. Deltakerne hadde alle en interesse av å lære mer om norsk politikk, EUs samarbeid med Norge, samt saker knyttet til deres spesifikke fagfelt.     

20/04/16 - Innholdsrike dager i Bergen for EUs ambassadør

Det var stor interesse da ambassadør Helen Campbell holdt gjesteforelesning ved Universitetet i Bergen i forrige uke. Ambassadøren rakk også å møte Bergens Næringsråd, Bergensordfører Marte Mjøs Persen, Konkurransetilsynet og byens ungdomspolitikere under sitt opphold i byen.

 • 13/04/16 - Ambassadør Helen Campbell til Bergen

  Onsdag 13. april holder Helen Campbell to presentasjoner i Bergen. Ambassadøren vil snakke om EUs agenda, samt aktuelle temaer som TTIP, migrasjonsutfordringer og forholdet mellom Norge og EU.

 • 06/04/16 - Ambassadør Helen Campbell til Bergen

  Onsdag 13. april holder Helen Campbell to presentasjoner i Bergen. Ambassadøren vil snakke om EUs agenda, samt aktuelle temaer som TTIP, migrasjonsutfordringer og forholdet mellom Norge og EU.

 • 06/04/16 - Traineer som kommer og traineer som går

  Mandag 4. april startet Sindre Ramseng som Delegasjonens nye trainee. Han tar over for Martin Wilberg som på fredag avslutter sitt tre måneder lange traineeopphold hos oss.  Sindre og Martin deler sine forventninger til og erfaringer fra traineeordningen, og oppfordrer alle interesserte til å søke.

 • 23/03/16 - EU-ledere om terroren i Brussel 22. mars

  Tirsdag 22. mars ble Brussel rammet av to terrorangrep. EUs ledere uttrykker sin sorg og sin fulle støtte til det belgiske folk og Belgias myndigheter, og understreker at EUs institusjoner og medlemsland står sammen i kampen mot hat, voldelig ekstremisme og terrorisme.

 • 15/03/16 - Delegasjonen markerte den internasjonale forbrukerdagen 2016

  Tirsdag 15. februar deltok EUs delegasjon til Norge på markeringen av den internasjonale forbrukerdagen på Eidsvoll plass foran Stortinget. Markeringen var arrangert av Forbrukerrådet og Forbruker Europa, og slagordet i år var "Ikke bestilt – Ikke betal!"

 • 02/03/16 - Fire norske Brussel-besøk denne uken

  Statsminister Erna Solberg og stortingspresident Olemic Thommessen, EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker og klima- og miljøminister Vidar Helgesen besøkte denne uken Brussel for å diskutere migrasjon, sikkerhetspolitikk, demokrati, energi og klima med EUs ledere.

 • 01/03/16 - Velkommen til Eurodok 2016

  Programmet og katalogen til den europeiske dokumentarfilmfestivalen Eurodok er nå klart. EUs delegasjon til Norge er initiativtaker og støttespiller til festivalen, som arrangeres på Cinemateket i Oslo 9. – 13. mars og fyller 15 år i år.

 • 17/02/16 - Ny forsyningssikkerhetspakke for bærekraftig energi

  Tirsdag 16. februar presenterte Europakommisjonens visepresident for energiunionen Maroš Šefčovič og kommissæren for klima og energi Miguel Arias Cañete en forsyningssikkerhetspakke for bærekraftig energi, omtalt som energisikkerhetspakken, vinterpakken eller gasspakken på norsk.

 • 15/02/16 - Visepresident Šefčovič i Norge

  10.-12. februar var Europakommisjonens visepresident for energiunionen, Maroš Šefčovič, på besøk i Norge i anledning Oslo Energy Forum. Norsk gass og samarbeidet om energiunionen sto sentralt på agendaen under besøket, og visepresidenten møtte en rekke norske ministere.

 • 09/02/16 - ABC-seminar om EUs institusjoner og databaser

  Den europeiske unions delegasjon til Norge inviterer til et ABC-seminar der vi gir en innføring i hvordan EU-systemet fungerer og praktiske råd til hvordan du kan finne den informasjonen du er på jakt etter. Seminaret er rettet mot alle som har behov for å finne frem til oppdatert informasjon om EU, og egner seg best for de som ikke kan så mye om EU fra før.

 • 03/02/16 - Vellykket lærerseminar i Trondheim

  Torsdag 28. februar møttes representanter fra en rekke Trøndelagsskoler i Trondheim for å lære mer om Erasmus+, og hvordan skrive gode prosjektsøknader. Seminaret ble arrangert av EUs delegasjon til Norge, i samarbeid med Trøndelags Europakontor og Senter for internasjonalisering av utdanning (SiU).

 • 01/02/16 - Visepresident Šefčovič og energiminister Lien diskuterer energiunionen

  Fredag 12. februar inviterer EUs delegasjon til Norge og Olje- og energidepartementet til seminar om "Den europeiske energiunionen – overgang til et nytt energisystem. Hva betyr dette for Norge?" på Litteraturhuset i Oslo. Maroš Šefčovič, Europakommisjonens visepresident for energiunionen vil presentere EUs prioriteringer, og olje- og energiminister Tord Lien vil diskutere energiunionens betydning for Norge.

 • 28/01/16 - Ambassadør Helen Campell på Arctic Frontiers 2016

  24.-26. januar deltok ambassadør Helen Campbell på den tiende Arctic Frontiers-konferansen med temaet "industri og miljø". Norge og EU deler en rekke felles interesser i Arktis.

 • 26/01/16 - Det første året med Erasmus+

  26. januar publiserte Europakommisjonen en rapport om det første året med Erasmus+, EUs nye program for utdanning, opplæring, ungdom og sport. Med et budsjett på 2 milliarder euro i sitt første år har Erasmus+ allerede gitt over én million mennesker muligheten til å delta i 18 000 finansierte prosjekter.

 • 20/01/16 - EU-Ambassadør Campbell på seminar om EU og migrasjon

  20. januar deltok ambassadør Helen Campbell på Norges Rederiforbunds frokostseminar "EU i krise? Konsekvenser for næringslivet," sammen med EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker, Tysklands ambassadør Axel Berg, og administrerende direktør i rederiforbundet, Sturla Henriksen. Ambassadøren orienterte om utfordringene med flyktningkrisen, EUs respons, og planene for 2016.

 • 12/01/16 - Handelsdelen av assosieringsavtalen med Ukraina trer i kraft

  1. januar 2016 trådte frihandelsavtalen (DCFTA) mellom EU og Ukraina i kraft, som en del av assosieringsavtalen fra juni 2014. DCFTA skaper et gjensidig åpent marked for varer og tjenester, og sikrer forutsigbare rammevilkår for næringslivet i Ukraina og EU.

 • 04/01/16 - Lærerseminar i Trondheim

  Torsdag 28. januar inviterer EUs delegasjon til Norge, i samarbeid med Trøndelags Europakontor, SiU og fylkeskommunene i Nord-
  og Sør-Trøndelag, til lærerseminar om EUs utdanningsprogram Erasmus+ og gjennomføring av utdanning. Seminaret holdes ved Thora Storm videregående skole i Trondheim, og er åpent for alle interesserte.